Uploaden

Uploaden, hoe werkt dat?

Uploaden is de term voor het kopiëren van bestanden van de hard disk van je computer naar een plaats ergens op het internet. In het geval van Yuki wordt dit naar de Yuki-servers gestuurd. De bestanden blijven dan aanwezig op de pc, een kopie wordt verstuurd naar jouw domein in Yuki. Het tegenovergestelde van uploaden is downloaden.

Er zijn twee manieren om bestanden te uploaden:
  • Een enkel bestand per keer: single file upload
  • Diverse bestanden tegelijkertijd: multiple file upload

Single file upload

Op diverse plaatsen in Yuki heb je de mogelijkheid om een enkel bestand te uploaden.

upload

Om een bestand te uploaden, klik je eerst op de knop "Bladeren". Je zoekt in een venster naar de map op je harde schijf en kiest het bestand dat je op wenst te laden. Om het uploaden te starten, klik je vervolgens op de knop "Doorgaan".

Multiple file upload

Als je veel bestanden moet uploaden, is het handig om deze functie te gebruiken. Deze functie is beschikbaar op de volgende plaatsen in Yuki:
  • in de Yuki postbus
  • in het archief
  • in de mail (om bijlagen te selecteren)
Er zijn twee varianten beschikbaar:
  • Een die gebruik maakt van een component die beschikbaar is in je browser.
  • De ander die in feite diverse single file uploaders op één scherm presenteert.
We adviseren om zoveel mogelijk de eerste variant te gebruiken. Die is verreweg het meest efficiënt. Het kan echter zijn dat je op een pc werkt waar het niet is toegestaan om een ActiveX of Java component te installeren. Kies dan voor optie twee. Bij je persoonlijke instellingen in Yuki, kun je kiezen welke variant je wenst te gebruiken.

De persoonlijke instellingen kan je terugvinden door op rechtsboven in jouw scherm op de zwarte BO knop of het fototoestel te klikken en te kiezen voor de optie 'Persoonlijke voorkeuren'. Daarna krijg je onderstaand scherm te zien:

Bij de optie 'Archief' kan je dan kiezen voor een andere wijze van uploaden.

We gaan hier verder in op de functie om gescande documenten te uploaden. We veronderstellen dat de documenten al gescand zijn en bewaard werden op een map op je pc. Bijvoorbeeld de map Scans onder Documenten.

Wanneer je verkoopfacturen direct in de ordner verkoop upload, of in het tab facturen van de ordner verkoop dan zullen de documenten direct als verkoopfactuur worden geklasseerd.

De stappen die je moet doorlopen om gescande documenten te uploaden

• Ga naar de Yuki postbus
  • Kies voor Uploaden
  • Zoek in het linker deel van de uploader de map op je hard disk waar je de bestanden hebt bewaard
  • Vink de bestanden aan die je wilt uploaden of kies voor "alles selecteren"
  • Kies daarna voor "Uploaden" (helemaal rechts)
De bestanden worden nu één voor één geüpload. Als alle bestanden zijn geüpload, verschijnt een overzicht van alle bestanden. Controleer of je geen bestanden mist.

Optie
Keuze voor miniatuurweergave of lijsten. In het grote venster van de uploader kun je kiezen voor het tonen van plaatjes of het presenteren van de bestanden in een lijst (of detaillijst). Plaats je muis in het grote venster en klik met je rechtermuisknop. Selecteer de gewenste presentatiewijze.

Bekijk de instructievideo

YouTube-video