Korting op aankoopfacturen / Korting contant

In Yuki heb je de mogelijkheid om korting op aankoopfacturen in te geven in het boekingsscherm. Indien een gebruiker met voldoende rechten een factuur dan wil betalen via de betaallijst kan de korting automatisch mee in rekening worden genomen, zolang de vervaldatum van de factuur niet verstreken is.

Stap 1: activeer de functie
De betalingskorting kan alleen geactiveerd worden door de eigenaar van een domein, of iemand met de rol "Security manager". Die beslist namelijk of er met korting gewerkt dient te worden of niet. Meer info over hoe je een eigenaar instelt lees je hier.

Stap 2: boek een factuur met korting
Wanneer de functionaliteit geactiveerd is zal je als accountant twee nieuwe velden zien in het boekingsscherm. In één veld kan je het percentage van de korting ingeven, in het andere veld het bedrag.

Wanneer je een van de twee invult zal het andere veld automatisch ook berekend worden. Na afhandelen zal Yuki dit percentage ook opslaan in de standaardwaarden van de relatie, zodat de volgende keer automatisch weer een korting kan worden toegepast.


Stap 3: betaal je factuur met korting
In de betaallijst zal de factuur met korting zichtbaar zijn. De korting wordt groen aangegeven als de vervaldatum nog niet overschreden is. Indien dat wel het geval is staat de korting in het rood. Wens je toch nog met korting te betalen kan dat nog wel.

In je concept betaalbestand kan je achteraan per factuur nog aanvinken of je de betalingskorting (BK) wil toepassen of niet. Standaard staat dit aan indien je voor de vervaldatum betaalt.
Het bedrag dat je hier ziet staan zal dan uiteindelijk ook in je SEPA betaalbestand staan dat je kan opladen bij de bank.
Yuki Masterclass 2017


Comments