Opstart rekeninguittreksels aanleveren

Bankafschriften aanleveren

Naast de aankoop- en verkoopfacturen bestaat je administratie voor het grootste gedeelte uit banktransacties. Zorg dat jouw accountant op de hoogte is van alle zakelijk bankrekeningen en creditcardrekeningen.

Hoe lever je banktransacties aan? Er zijn drie mogelijke manieren:
  • Door Yuki te machtigen ze direct bij de bank op te halen.
  • Door ze te downloaden vanuit het internetportaal van je bank.
  • Door de papieren afschriften in te scannen (enkel bij hoge uitzondering).

Direct ophalen bij de bank

Als je een rekening hebt bij ABN-AMRO, Rabobank of ING, dan is het mogelijk om via de bank je mutaties dagelijks bij te laten werken in Yuki. Lees meer over de boekhoudkoppeling of meld je direct aan bij ABN AMRO, Rabobank of ING.

Downloaden en uploaden

Vrijwel alle banken bieden in hun internetportaal de mogelijkheid om de transacties van een bepaalde periode te exporteren (of downloaden) en op te slaan in een bestand. Dat bestand kun je dan uploaden naar Yuki. Yuki ondersteunt diverse bestandsformaten: .cod, .bc2 en .csv.

Controleer voordat je de banktransacties exporteert tot en met welke datum je dat reeds gedaan hebt. Je kan dat zien in de laatste kolom van het overzicht van alle bankrekeningen in Yuki. Indien een bankrekening nog niet bestaat, zal deze automatisch worden aangemaakt. Je moet dan alleen nog aangeven in welke administratie die thuis hoort.

Bankafschriften scannen
Yuki accepteert enkel aanlevering via het scannen van papieren afschriften als de transacties niet (meer) elektronisch beschikbaar zijn.

Creditcard afschriften

Is de mogelijkheid van elektronische aanlevering niet beschikbaar, scan dan de creditcard afschriften in. Zorg ervoor dat je ook zoveel mogelijk de bonnen of facturen van de creditcarduitgaven aanlevert.

Let op: het gaat enkel om de zakelijke creditcard. Afschriften van een privé creditcard dienen niet aangeleverd te worden. Eventuele zakelijke uitgaven daarop worden geboekt via het bonnetje of de factuur.

Online betalingsproviders

Yuki ondersteunt ook de volgende betalingsproviders
Logo Naam bank Ondersteund formaat
Afbeelding toevoegen PayPal CSV

Mollie
             Multisafepay