Documenten exporteren

Documenten exporteren uit het Archief

Als het jaar is afgesloten en je wil alle documenten van dat jaar ook nog ergens op je eigen computer, USB-stick, server of op een DVD bewaren, gebruik je de exportfunctie in het archief de functie 'exporteren'. Deze functie laat je eenvoudig van een administratie alle documenten van een boekjaar exporteren. Let op! De backoffice kan deze functie niet uitvoeren, hiervoor dien je een gebruikers login met rol "Directie" aan te maken.

Hoe werkt het?

(1) Ga naar Archief - Exporteren

(2) Selecteer de juiste administratie, de juiste periode en vink vervolgens alle kaften aan die je uit het archief wilt exporteren.

(3) Nadat je op exporteren hebt geklikt, wordt het bestand dezelfde nacht, dus binnen 24 uur, aangemaakt. Als het klaar is, ontvang je van Yuki een e-mail met een link. Via die link log je in op je domein en download je het bestand. Een (gedeelte van het) archief is niet direct te downloaden, omdat dit vaak zeer grote bestanden zijn.

(4) Van de geselecteerde documenten wordt een ZIP-bestand gemaakt met daarin per kaft een map. Zo heb je in één bestand alle documenten bij elkaar die bij een bepaalde jaarrekening hoorden. Brand het ZIP-bestand op een CD of DVD en het dossier is weer compleet zonder dat er onnodig veel papier gekopieerd hoeft te worden.

Zie ook

Exporteren gegevens uit de Yuki omgeving