Nabewerkingsfuncties

Aankoop-/Verkoopfacturen nabewerken/wijzigen

Documenten worden geautomatiseerd door Yuki geboekt en gecontroleerd. Daarna kun je aankoop- en verkoopfacturen eenvoudig zelf wijzigen.De functionaliteit wordt beschikbaar als je een van de desbetreffende rollen hebt. De volgende nabewerkingsfuncties zijn beschikbaar:
  • Omzet of kosten naar volgend jaar doorboeken
  • Omzet of kosten naar vorig jaar boeken
  • Omzet of kosten spreiden over een aantal periodes
  • De tegenrekening(en) wijzigen
  • De btw wijzigen
  • Het factuurnummer wijzigen
Om facturen na te bewerken ga je als volgt te werk:
Als je een grootboekkaart op het scherm hebt en je constateert dat een document niet juist geboekt is of nabewerkt moet worden, klik dan op het vergrootglas aan het begin van de regel om het document te openen. In de menubalk klik je op het icoon met de tools om de factuurbewerkingsfunctie te openen.

Afbeelding toevoegen

Omzet of kosten naar volgend jaar doorboeken

Om de kosten naar volgend jaar te verplaatsen hoef je enkel op die keuze te klikken. Automatisch wordt dan de journaalpost van de factuur gewijzigd.

Omzet of kosten naar vorig jaar doorboeken

Om de kosten naar vorig jaar te verplaatsen hoef je enkel op die keuze te klikken. Automatisch wordt dan de journaalpost van de factuur gewijzigd.

Omzet of kosten spreiden over periodes

Om bijvoorbeeld de kosten te spreiden over twee halve jaren kies je voor Spreiden. Je geeft aan dat het gaat om twee periodes van zes maanden en geeft de datum in vanaf wanneer de kosten geboekt moeten worden. Automatisch wordt dan de journaalpost van de factuur gewijzigd.

Wijzigen van de grootboekrekening

Als een factuur op bijvoorbeeld Vraagposten of op een verkeerde rekening is geboekt, kun je zelf snel de rekening aanpassen zonder dat de backoffice dat voor je hoeft te doen. Kies voor Wijzigen grootboekrekening. Selecteer een andere grootboekrekening en kies voor OK. De bestaande rekening wordt vervangen door de nieuwe.

Btw wijzigen

Om de btw op een factuur te wijzigen, bijvoorbeeld omdat deze specifieke bon niet of juist wel aftrekbaar was, kies je voor btw wijzigen. Selecteer de juiste btw-code en kies OK. Als de btw-aangifte waarin dit document werd meegenomen nog niet definitief is, kan de btw gewijzigd worden.