Accounting-ProcessJournal(sessionID, administrationID,xmlDoc)

Yuki Webservice - diverse posten boekingen

Deze webservice stelt je in staat om bepaalde diverse posten te importeren. Dit is erg handig voor regelmatig terugkerende boekingen zoals bijvoorbeeld loonjournaalposten, afschrijvingen en verkoopjournaalposten.

Om het ontwikkelproces te vereenvoudingen, vind je onderaan op deze pagina een aantal links naar voorbeeldapplicaties waarmee je deze webservice methode kunt aanroepen.

Procedure


Verzamel de diverse posten boekingen in een XML-document en bied deze aan onze webservice aan. De webservice valideert het XML-document aan de hand van een XML-schema (XSD). Indien het XML-document niet door de validatie heen komt, wordt het proces geannuleerd en antwoordt de webservice met een gedetailleerde validatiemelding.

Roep de webservice aan met het betreffende XML-bericht


Validatie en verwerking

  • De som van alle regels moet 0,00 zijn. Als dat niet het geval is, wordt het gehele bestand geweigerd.
  • De datum van de verschillende transactieregels mogen verschillen, echter het saldo van alle transacties op dezelfde datum moet ook weer 0,00 zijn. Als dat niet het geval is, wordt het gehele bestand geweigerd.
  • Het is mogelijk om per boeking een relatie op te geven. Dit kan door de volledige naam en/of relatiecode op te geven. Bij het opzoeken van de relatie is de relatiecode (mits ingevuld) leidend, anders wordt er gezocht naar een exacte match op naam. Indien de relatie niet kan worden gevonden, wordt er een nieuwe aangemaakt.

Status response

Aan het einde van het verwerkingsproces stuurt de webservice de ID van het zojuist gegenereerde diverse posten document in de vorm van een GUID string terug. Indien het document niet kon worden aangemaakt stuurt de webservice een foutmelding in de vorm van een SOAPExceptie terug.

Bekijk deze pagina voor functionele informatie over de velden in de diverse posten boekingen XML

ProcessJournal(sessionID, administrationID, xmlDoc)

Maakt op basis van de aangeleverde XML een diverse posten document aan.


Parameters

Webadres van het XML-schema van het diverse posten document

http://www.yukiworks.be/schemas/Journal.xsd

Voorbeelden

Comments