Hoe leg ik een koppeling?

Eén van de vele handige dingen aan Yuki is dat de mogelijkheid bestaat om met verschillende software pakketten te koppelen. Zo kan je automatisch verkoopfacturen importeren of cijfers voor rapportage exporteren.

Om een koppeling te leggen heb je steeds twee zaken nodig vanuit Yuki: een API-sleutel en Administratie-ID.
Deze twee zaken geven je toegang tot een Yuki-domein en kunnen enkel gevonden worden door een Portaalbeheerder of gebruiker met de rol "Directie".

Als boekhouder kan je ook een Portaal API-sleutel aanmaken die toegang geeft tot al je domeinen. Meer hierover lees je op deze pagina.

Waar vind ik mijn API-sleutel? (domein)
Een gebruiker met de rol directie of backoffice medewerker met de rol "Portaalbeheerder" kan in een Yuki domein een API-sleutel genereren. Hiervoor klik je eerst op het logo en ga je naar "Mijn domein". Vervolgens zal je links in het menu de optie "Webservices" zien.

Wanneer je hierop klikt kan je een domein API-sleutel aanmaken. Hierbij laat je het Type best op "Administratie" staan zodat de Administratie-ID ook zichtbaar is. De Administratie-ID kan je echter ook nog terugvinden via de mogelijkheden besproken op deze pagina.

Vervolgens heb je ook nog de keuze om de applicaties waartoe de API-sleutel toegang mag hebben te wijzigen. Dit is echter alleen aangeraden indien je zelf een koppeling bouwt. Wil je een link leggen met een bestaand pakket kies je best "Alle webservices". Je weet nooit of een Facturatieprogramma ook niet gebruik maakt van onze Financiële webservices om betalingen op te halen.

Klik je ten slotte op "Bewaren" zal je de nieuw aangemaakte API-sleutel zien met de betreffende Administratie-ID.

Deze kan je kopiëren en in het extern pakket plakken om de koppeling te finaliseren.

Let op:
  • Wil je meerdere administraties linken moet je meerdere API-sleutels aanmaken.
  • Wissel de codes zeker niet om, dan werkt de koppeling niet.
  • In vele pakketten zal je het veld "Toegangscode" zien. Hier plaats je de API-sleutel.