Webservice toegangscode(WebserviceAccesKey)

Introductie

De WebServiceAccessKey of API-sleutel kan in een domein of via de accountantsportaal worden aangemaakt. Deze sleutel verleent webservicetoegang op administratie- of domeinniveau.

Deze pagina beschrijft hoe je als accountant een Portaal API-sleutel aanmaakt voor al je domeinen. Deze sleutel zal alleen kunnen gebruikt worden voor het ophalen van cijfers vanuit Yuki en rapportage.
Wil je op domeinniveau een sleutel aanmaken? Lees dan deze pagina.

Hoe maak ik deze sleutel aan?

Accountants met een portaal hebben toegangsrechten op meerdere domeinen. Om deze reden maken zij slechts één toegangscode aan dat toegang verleent tot alle domeinen en administraties waar zij toegangsrechten op hebben. Je vind de webservice key door in het portaal van je kantoor naar Instellingen te gaan en daarna te kiezen voor "Webservices". Je krijgt dan onderstaand scherm:

Je klikt op '+' en duidt in het onderstaande scherm de gewenste webservices aan. Daarna klik je op 'bewaren'.

Heb je nog geen toegangscode, genereer er dan eerst één. Kopieer vervolgens de code om deze in je toepassing te gebruiken. Vertrouw je de beveiliging van de code niet meer, genereer dan een nieuwe.