Boekjaren in Yuki

In Yuki heb je de mogelijkheid om de boekjaren heel variabel in te stellen. Om te beginnen kies je de fiscale startdatum van het bedrijf. Dit doe je voor het eerst wanneer je een nieuwe administratie aanmaakt, maar kan je ook nadien aanpassen door naar ‘Mijn domein’ te gaan en op de naam te klikken van het bedrijf dat je wil wijzigen.

In het tabblad ‘Administratie’ vul je het boekjaar in. Hier heb je de keuze om aan te duiden of het boekjaar gelijk loopt met het kalenderjaar of niet. Ook vul je aan vanaf welk jaar Yuki de administratie moet bijhouden.
Let hierbij op dat facturen vóór de startdatum van de administratie geboekt worden op de wachtrekeningen van de beginbalans.

Indien het boekjaar niet gelijk loopt met het kalenderjaar kan je een fiscale startdatum ingeven. Hiervoor hebben we een handige pop-up toegevoegd om de exacte datum te kunnen selecteren.

Verlengd boekjaar
Indien het bedrijf een verkort of verlengd boekjaar heeft kan je klikken op ‘Geavanceerde instellingen’.
Hierdoor opent een nieuw scherm waarin je voor de komende boekjaren zal zien wat steeds de startdatum en einddatum is. Door links bovenaan op het plusje te klikken kan je per boekjaar instellen wat de einddatum hoort te zijn. Yuki laat steeds automatisch het volgende boekjaar beginnen op de eerste dag na de einddatum van het vorige boekjaar.

Heb je bijvoorbeeld een administratie die start op 1 juli 2015, kan je dit verlengen tot 31 december 2016. Nadien zal Yuki automatisch de volgende boekjaren aanvullen met periodes van 12 maanden.

Opgelet: Indien je al manueel eindejaarscorrecties hebt aangemaakt zullen deze verwijderd worden bij het aanpassen van je boekjaar! Dit kan je voorkomen door ze aan te passen naar een gewone diverse post.

Yuki Masterclass 2017