Grootboekkaart en nabewerkingsfuncties

De grootboekkaart

Als je de grootboekkaart vanaf de proef- en saldibalans opent of je kiest in de grootboekkaart voor schermvoorbeeld, dan komt de kaart in een mode om snel zaken te controleren en te wijzigen, met een minimum aan muisklikken. Je moet wel de juiste Rol hebben. Indien je hier het tonen van een voorbeeld van het document uitzet, kun je ook kiezen voor Groeperen (maand, jaar, artikel, relatie) en voor een afdrukbare versie van de Grootboekkaart.

Vanuit de grootboekkaarten onder materiële en immateriële activa kunnen afschrijvingen en afschrijvingstabellen worden opgevraagd. Voor de grootboekrekeningen onder 'overige schulden' kunnen de renteberekeningen worden opgevraagd.

Nabewerkingsfuncties

Yuki heeft voor gebruikers met de rol "externe accountant" of "financiële administratie" diverse extra functies ontwikkeld om snel grootboekkaarten en openstaande posten te controleren en wijzigingen aan te brengen. Diezelfde functionaliteit is ter beschikking gesteld voor medewerkers van een accountantsportal.

Zonder voorbeeld zijn er enkele extra keuzes:

Met de schermvoorbeeldweergave aan kan je ook de btw controleren in de grootboekrekening. Het paarse bolletje geeft aan welke btw is geboekt.

Op dit moment ondersteunt Yuki de volgende bewerkingen:

• Bladeren naar volgende en vorige grootboekkaart
  • Bladeren door de transacties met een preview van het document
  • Bewerkingsfuncties voor transacties
    • Kosten of omzet geheel naar vorig jaar boeken
    • Kosten of omzet geheel naar volgend jaar boeken
    • Kosten of omzet spreiden over periodes
    • Grootboekrekening veranderen
    • Btw-boeking veranderen
    • Wijzigen van de referentie
    • Dossier aanpassen (indien de module Yuki dossiers aangeplaatst werd in het domein)
  • Bewerkingsfuncties voor de kaart
    • Ineens een grootboekrekening leegboeken
    • Snel een transactie aan de grootboekkaart toevoegen
    • Saldo aanpassen
Yuki zal bij de nabewerkingen van documenten zoveel mogelijk proberen de bestaande journaalpost erbij betrekken. We proberen zo de transparantie van de administratie te optimaliseren en de cijfers zo dicht mogelijk tegen het oorspronkelijke document aan te houden.

De openstaande posten lijst

• Saldo van een openstaande factuur afboeken
  • Saldo van een openstaande factuur overboeken
  • Betaalwijze van een factuur wijzigen
  • Facturen en betalingen matchen