Startscherm

De homepage (ook wel startscherm of desktop genoemd) is de eerste pagina waar je terecht komt nadat je inlogt. Deze pagina heeft een belangrijke communicatiefunctie, attendeert je op zaken die je aandacht nodig hebben (alerts) en kan dienen als snelkoppeling voor toepassingen of documenten die je vaak nodig hebt.

Communiceren via de desktop
Yuki zal regelmatig berichten voor je achterlaten op de desktop. Als je dan inlogt, wordt dat bericht op je scherm getoond. Dat kan informatie zijn over wijzigingen in Yuki, over de status van je domein of administratie. Ook zal er af en toe gevraagd worden om aan te geven of je tevreden bent over Yuki en de accountant achter Yuki.

Snelkoppelingen
De desktop bestaat uit een grid van tegels. In elke tegel kun je een snelkoppeling aanleggen naar een functie, overzicht of document waar je regelmatig naar op zoek bent. Klik op een lege tegel om het lijstje op te roepen van beschikbare snelkoppelingen. Je kunt ook een eigen snelkoppeling aanleggen naar een webadres buiten Yuki.

Alerts of aandachtspunten
Sommige snelkoppelingen hebben tevens een alert in zich. Als er dan zaken je aandacht nodig hebben, lichten de knoppen op en tonen deze hoeveel zaken er nog afgehandeld moeten worden. Voorbeelden zijn de snelkoppeling van de postbus, de digitale brievenbus, de betaallijst of de takenlijst.

Yuki store
Als je als accountant bent ingelogd in een domein, verschijnt er ook een "Yuki store knop" op de desktop. De Yuki store geeft een overzicht van extra modules en koppelingen die je in Yuki kunt activeren. Zie je de knop niet, vraag dan aan jouw accountant of die je kan informeren over verdere uitbreidingen en mogelijkheden van Yuki.