Toegang voor gebruikers

In de instellingen van je portaal kan je standaardwaarden instellen om de toegang tot bepaalde functies voor gebruikers toe te staan of te beperken.

Deze functie vind je wanneer je v
anuit je backoffice portaal rechtsboven klikt op "Instellingen".

Vervolgens klik je op "Algemeen"

In dit veld vind je de instellingen voor steekproeven, tevredenheid en toegangsinstellingen voor gebruikers.
klik je op "bewerken" (het potloodje in de taakbalk) kan je de instellingen wijzigen.

In dit venster kan je de toegang instellingen wijzigen voor alle (eind)gebruikers van alle domeinen in het portaal.
Backoffice medewerkers kunnen alle functies inzien en bewerken.

Instelbare functies
  • Bedrijfsprofiel geeft al dan niet de toegang tot, alsmede de mogelijkheid om het bedrijf/ administratieprofiel te kunnen aanpassen.
  • Maak/wijzig grootboekrekeningen hiermee heeft de Yuki gebruiker al dan niet toegang tot het grootboekrekeningschema alsmede de mogelijkheid zelf grootboekrekeningen aan te maken of te wijzigen.
  • Geef financiële rechten aan gebruikers  geeft de gebruiker de mogelijkheid al dan niet andere gebruikers in het domein aan te maken met rol "Externe accountant" (zie Rechten per rol)
  • Maak btw codes geeft de gebruiker de mogelijkheid om de btw percentages in te zien en al dan niet percentages aan te passen of toe te voegen.
De optie's waaruit je kan kiezen zijn:
  • Volledig toegang (standaard)
    Elke gebruiker van een domein heeft toegang tot de betreffende functie en kan hierin wijzigingen aanbrengen.
  • Read-only / Alleen lezen
    Elke gebruiker heeft toegang tot de betreffende functie maar kan hier géén wijzigingen in aanbrengen alleen een backoffice medewerker kan wijzigingen aanbrengen.
  • Geen toegang
    Wanneer de gebruiker klikt op de betreffende button/link zal Yuki geen toegang geven tot de betreffende functie het is voor de gebruikers niet mogelijk de functie te bekijken en/of wijzigingen aan te brengen.