Yuki factuur

Online facturen aanmaken en versturen met Yuki Factuur

Met deze module kan je makkelijk je eigen facturen opstellen en versturen per email (of per post). Doordat je ze rechtstreeks in Yuki maakt worden deze ook meteen automatisch ingeboekt en zullen ze nadien terug te vinden zijn in het digitale Yuki archief.

De optie Yuki factuur is extra module, en dient eerst geactiveerd te worden. Zodra deze actief is, ga je alles hiervoor kunnen terugvinden onder de verkoopbol .

Alvorens de eerste verkoopfactuur kan uitgestuurd kan worden, zijn er enkele zaken die ingesteld moeten worden namelijk:

Nieuwe factuur maken

Eenmaal de verkoopartikelen aangemaakt zijn, de factuurinstellingen gedefinieerd zijn en de lay-out ingesteld is zoals gewenst, kan je starten met het aanmaken van een factuur.

Dit doe je door links in het snelmenu te kiezen voor “Nieuwe factuur”.

Factuurvelden

Relatie, Contactpersoon, Straat, …

Wanneer je begint te typen in het veld relatie zal Yuki bestaande relaties tonen die aan jouw ingave voldoen. Wanneer je een bepaalde relatie aanklikt vult Yuki automatisch de rest van de velden aan. Bestaat de relatie niet dan kan je verder typen en de velden aanvullen, Yuki zal dan automatisch een relatiekaartje aanmaken.

Administratie
Hier kan je aangeven vanuit welke administratie je wenst te factureren.

Betalingstermijn
Hier verschijnt de standaard betalingstermijn zoals ingesteld bij de factuurinstellingen. Indien je de termijn hier aanpast zal dit opgeslagen worden op het relatiekaartje van de klant, zodat wanneer je nog eens aan deze klant factureert Yuki automatisch weet dat deze een andere betalingstermijn geniet.

Prijslijst
Hier kan je indien gewenst een andere prijslijst selecteren.

Onderwerp
Het onderwerp wordt automatisch ingevuld, namelijk “Factuur voor klant X”, tenzij je hier zelf iets zou plaatsen.

Factuur lay-out
Hier kan je een andere lay-out selecteren. Indien je dit leeg laat wordt de standaard lay-out uit de factuurinstellingen genomen.

Betaalwijze
Standaard staat dit op overschrijving, maar je kan deze aanpassen indien gewenst.

Factuurvelden
Artikel
In dit veld kan je zoeken op zowel de referentie als de naam van een artikel. Zodra je begint te typen zullen artikels die aan jouw ingave voldoen verschijnen en kan je ze aanklikken. De omschrijving, prijs en aantal zullen automatisch ingevuld worden.

Omschrijving
In dit veld verschijnt dus automatisch de omschrijving op basis van het gekozen artikel. Je kan deze omschrijving aanpassen, dit wordt niet opgeslagen op het artikel. Het veld omschrijving is wel beperkt in aantal karakters, indien je een grotere hoeveelheid tekst wil toevoegen doe je dit via een tekstregel.

Tekstregel

Een tekstregel kan je toevoegen om bijvoorbeeld een detail of verduidelijking te geven bij een bepaald artikel. Dit doe je door de
betreffende artikelregel te bewaren en vervolgens links op die regel op het potloodje te klikken en te kiezen voor “Tekstregel”
.
Zodra je helemaal klaar bent kan je de factuur bewaren linksboven, deze wordt dan opgeslagen en bij “Te verzenden” gezet links in het snelmenu. Nadat je de factuur bewaard hebt krijg je volgende knoppen te zien in de grijze balk:

Met het potloodje kan de factuur opnieuw bewerken

Met het vuilbakje verwijder je de conceptfactuur

Door op deze knop te klikken ga je de factuur klaarmaken om te verwerken. Je krijgt nog een controleschermpje te zien waarin je enkele zaken nog kan aanpassen, zoals de lay-out, de factuurdatum en de verzendwijze. Ook kan je er een schermvoorbeeld opvragen van de factuur die je gaat verwerken.

Met deze knop maak je met slechts één klik een volledige kopie van de factuur, dewelke je vervolgens kan aanpassen (bv gelijkaardige factuur naar andere klant).

Herhaalde / periodieke facturen

Met de knop periodieke factuur kan je aan de hand van enkele instellingen (frequentie, ...) Yuki toelaten om deze factuur automatisch opnieuw te laten genereren, zodat je ze enkel nog hoeft te verzenden (uiteraard kan je ze nog volledig aanpassen indien gewenst).

Webservices
Het is ook mogelijk om de Yuki verkoopmodule te gebruiken in samenwerking met een ander pakket. Meer informatie hierover lees je op deze pagina.