Vereist IT-materiaal

Yuki vereist van 1 februari 2015 SP3 van Windows XP

Belangrijk: Windows XP wordt vanaf 8 april 2014  niet meer door Microsoft ondersteund, en er worden dus ook geen beveiligings-updates meer uitgebracht voor Windows XP. Het wordt daarom ten zeerste afgeraden om nog met Windows XP te werken, en naar Windows 7 of Windows 8.1 over te gaan.

Yuki zal op 1 februari 2015 zijn SSL-certificaten (die de encryptie van het web-verkeer van en naar Yuki regelen) vernieuwen voor alle domeinen binnen "yukiworks.nl". Deze nieuwe certificaten maken gebruik van een sterker encryptie-algoritme. Dit wordt door alle moderne browsers en Operating Systems ondersteund. Voor gebruikers die nog op Windows XP werken en (nog) niet kunnen overstappen naar een nieuwere versie van Windows blijft dit alleen werken als Windows XP bijgewerkt is met Service Pack 3 (SP3) (zie http://support.microsoft.com/kb/322389). Dit service pack is niet beschikbaar voor 64-bit versies van Windows XP.

Yuki is vanaf 1 mei 2015 niet meer beschikbaar vanuit Internet Explorer 6

Yuki maakt te allen tijde gebruik van een beveiligde (geëncrypte) internet-verbinding (SSL). Hiervoor kunnen diverse netwerk-protocollen worden gebruikt. Niet al deze protocollen zijn tegenwoordig nog 100% waterdicht. Het protocol SSL 3.0 (en oudere versies hiervan) wordt niet meer als volledig veilig beschouwd. De Yuki webservers zullen dit protocol vanaf 1 mei 2015 niet meer ondersteunen. Dit zal ook betekenen dat Yuki niet meer bereikbaar is vanuit Internet Explorer 6, omdat beveiligde internetverbindingen hierin standaard via dit protocol lopen.

Vanaf 1 juli 2015 zal Yuki zijn beveiliging nog verder versterken, met als gevolg dat vanaf deze datum Yuki vanuit Windows XP met geen enkele versie van Internet Explorer bereikbaar zal zijn (Chrome op Windows XP zal nog werken, maar het wordt sterk afgeraden om nog gebruik te maken van Windows XP).

Voor een optimale beveiliging adviseert Yuki om altijd de nieuwste versies van internet browsers te gebruiken. De door Yuki geadviseerde browsers zijn:
  • Internet Explorer 11, op Windows 7, 8, of 8.1 (oudere versies van Windows worden sterk afgeraden).
  • Chrome (nieuwste versie), op Windows, Max OS X, iOS, Android.